Ara mateix volto per

Perm, als Urals de Russia. Mentre em canvien l'oli de la moto m'han deixat l'ordinador amb l'internet... I m'han dit escriu al blog, escriu!

30 d'Agost de 2011

dissabte, 18 de juny del 2011

Trauma post-Alpi o la plana nord europea

Abans d'ahir vaig sortir dels Alps. Si, durant el dia vaig començar a deixar enrere les muntanyes mes altes, per passar entre congostos de parets altes i finalment acabar desembocant a la plana on hi ha situat Viena. I llavors va ser quan em vaig adonar dels llocs preciosos per on havia passat, aquesta magnifica ruta que havia creat travessant els Alps, la grandesa de viatjar entre muntanyes, el seu anar fent. I la gracia afegida d'haver fet aquesta travessa sense haver planejat la ruta i nomes intentant esquivar les carreteres grosses.

La primera sensacio estranya ja la vaig tenir quan m'acostava a les afores de Viena. Els cotxes neguitosos, apretant per darrere per poder avançar. Quines presses! Feia dies que no ho veia. Llavors comencen els monocultius de cereals i girasols. Camps immensos que pugen i baixen les terres ondulades. S'han acabat, doncs, els prats petits i enfilats de darrere cada casa, els petits tractors voltejant l'herba, les rengleres de llenya tallada i ben ordenada i els homes vells apilant l'herba amb la forca.

Les carreteres petites i recurvades i els paisatges, un cop a la plana, els trobes a faltar. A Suissa m'havia de contenir per no parar cada 10 minuts a fer una foto preciosa, i fins i tot m'enfadava de no poder assaborir mes temps tot el que veia. Si... tot aixo s'ha acabat, els revolts, els cims i els cotxes tranquils!

A Viena ni la veig, i vaig directament cap a Bratislava, la capital d'Eslovaquia. I aixi entro al mon aquest que en diem de l'Europa de l'Est, mes deixadot, amb carreteres apedaçades com un puzzle i gent que sembla que estigui enfadada. I quan entres, doncs et xoca una mica. Despres vas veient que no n'hi ha per tant, tot es molt mes barat i la gent nomes sembla que estigui enfadada.

I per acabar de posar nom al trauma post-Alpi, avui he decidit que que cony, que aniria a fer un menu per dinar d'aquests que anuncien per la carretera de 2'75 eurus. Que ja esta be de fer el tirat. I paro a un baretu d'aquests de poble, i em demano un plat que no entenc ben be que es. I au, ja el tens. Un bon fetge! Com m'agrada -de poc! Pero amb el menjar no s'hi juga, i m'ho acabo menjant. Quan acabo amb la batalla, plou a bots i barrals. Espero a que afluixi, i llavors torno a la carretera, sota un plugim... i em comença a venir un atac de cagalera d'aquella forta, que et fa pensar en el plat de dinar. I per adobar-ho, resulta que a les carreteres d'Eslovaquia hi posen oli per que quan plou s'hi facin aquelles sanefes de colors petrolifers a l'aigua. Es clar, jo aixo no ho he vist fins que nosaltres ja estavem a terra, despres de passar una rotonda fent esqui sobre oli de carretera i per terra al voral. M'aixeco, i estic be, cagum, la primera caiguda! I no s'acaba aqui, perque la cagalera continuava apretant, i molt, i he de correr a treure el fetge mentre encara estic amb el xoc de l'aterrissada, llavors es fot a ploure com un boig... i em passa pel cap de tot, i sobretot em cago amb tots els eslovaquians i eslovaquianes, que me'ls imagino de bon mati tirant oli a les carreteres...

Be, passat el trauma, ha sortit el sol. Nosaltres estem be; jo cap rascada, i a la moto del cop se li ha arreglat el comptequilometres que s'havia espatllat a l'ultima caiguda. I he anat a parar a un camping al costat d'un llac, on tothom fot fogueres per aqui i per alla i sembla un concurs de veure qui posa mes alta la musica del cotxe. Es el que dic, que costa una mica d'entendre al principi. Es una altra manera d'anar fent.


3 comentaris:

  1. ara que s'ha arreglat el comptaquilòmetres només et falta tornar a caure per redreçar la forquilla!! hehe

    Ara sí que estàs marcant una bona baba de cargol, una baba de punta a punta d'europa. Potser ho podries dibuixar sobre un mapa!

    ResponElimina
  2. nil!!! bon viatge!!
    ja tornem a marxar de vacances des del despatx... merci per fer-nos gaudir amb les teves cròniques!!!
    sort!

    ResponElimina
  3. on the road altre cop..
    ets bastant punki eh, t'ho havien dit mai?
    nos sortirem en pocs dies, a veure si t'atrapem :)
    una abrasada

    ResponElimina